MENU DIZAJN

Főoldal Novellák Egypercesek Folytatásos Versek Gyakorlatok Facebook Műhely

2016. január 22., péntek

Lopott könyvek OS

Cím: Lopott könyvek
Szereplők: Minseok, Jongdae, Junmyeon (említés szinten)
Műfaj: songfic, angst
Korhatár: 16
Megjegyzés: A történet a Tankcsapda zenekar Lopott könyvek című dalának egyes soraira épült.
Javították: Ézemi, Nárcisz és Sumire
Figyelmeztetés: erőszakos jelenetek, szereplő halála



A kis bolt ajtaján belépve a fiúk tekintete a fejük felett megszólaló, aprócska rézcsengőre siklott, mely éles csilingeléssel jelezte az öreg Cho úrnak, hogy vásárlói érkeztek. A régiségbolt porlepte polcain rendezetlen sorokat alkottak a század eleji porcelánok, órák s a különböző dísz- és használati tárgyak. A falak minden szabadon maradó felületén megbarnult vászonra festett képek terpeszkedtek, melyek bohém színeikkel vonták magukra a vásárlók figyelmét.
A fiúk bármerre is pillantottak, ott valami szemet gyönyörködtető ritkaságra bukkantak. Az üzlet nagy részét mégis a plafonig felérő könyvespolcok uralták, melyeken az antik könyvek szabálytalan sorokat alkotva álldogáltak. Némelyikük kifejezetten nagyméretű s egyszerűen díszített, míg mások aprók s míves mintákkal ékesítettek voltak.
A legrégebbi példányok merített papírból készült lapjai megfakultan hullámzottak, borítójukon pedig cikornyás aranybetűkkel szedett felirat húzódott. Minseok mindig is szerette a könyveket, rettenetesen tudott örülni minden újonnan beszerzett darabnak, melyeknek jellegzetes fehérítő-, nyomdafesték- és ragasztószaguk volt. Ám idővel rájött, hogy a régi könyvek még az új példányoknál is kedvére valóbbak.
Nagyapja bélyeggyűjtőknek szóló kalauza volt az első ilyen kötet, melyet kezében tarthatott. Dohányfüstben megsárgult lapjai érdes tapintásúak voltak, s az egész könyv enyhén dohos auráját öregapja jellegzetes mentolillata lepte be. Minseok nagy becsben őrizte azt a példányt, mely örökké a kedves bácsira emlékeztette.
- Itt minden annyira drága - elégedetlenkedett a fekete hajú fiú, aki csalódottan járta a sorokat, míg kedvese csillogó szemekkel simította végig ujja hegyével a hívogató könyvek gerincét.
- Tudom, de ezek megérnék ezt a pénzt, Jongdae... - merengett el Minseok egy nagyméretű, vaskos lexikon borítóját tanulmányozva.
- Egyszer majd veszek egy ilyet én is, ha sok pénzem lesz - fonta karba kezeit a fiatalabb, s egyre türelmetlenebbül figyelte párja megbabonázott mozdulatait.
- Menj előre, és kérdezd meg az eladót, hátha megvan neki az a könyv, amit anyukád keres - nógatta társát Minseok, miközben ő egyre mélyebbre hatolt az égig érő sorok között. Jongdae előreszaladt az ősz antikváriushoz, aki ügyetlenül kezdte bepötyögni a nemrégiben beszerzett számítógépbe a keresett címet. Az idős ember elég nehezen birkózott meg a feladattal, így Jongdae hosszú ideig kényszerült a pultnál várakozni.
Minseok ez idő alatt egy apró, fekete borítójú, ezüstös betűkkel díszített könyvecskét lapozgatott, melynek gyűrött oldalai üresen meredtek rá. A kis könyvből egy fehér árcetli lógott ki, melyen az ötös szám után túlságosan is sok nulla hivalkodott. A fiú fürkésző szemmel tekintett körbe, majd óvatosan a vállán csüngő táskába csúsztatta kincsét.

Lopok neked egy könyvet.

A lemenő nap narancsos fénye melegen világította meg a némaságba burkolózó helyiséget. A bejárattal szemben kis, faragott lábain büszkén álldogáló fiókos komód pihent. Tetején egy azúrszín cserép magasodott, s benne napsárga rózsák bontogatták hamvas szirmaikat. A néhány éve vásárolt rózsatő lassan terebélyesedett ekkorára. Minden évben újabb apró bimbókat hozva mostanra fejedelmi pompában ragyogó növénnyé cseperedett, melynek illata szelíden lengte be az egész lakást.
A szoba pasztellkék falait megannyi fenyőkeretes kép élénkítette, melyekről a két fiú boldogságtól izzó tekintete nézett vissza a hegyvidéki kirándulásról, a társastánc órákról vagy épp a könyvtárból, hol rengeteg közös órát töltöttek. Évek hosszú sora vonult fel a falakon, meghitt, családias aurába vonva a kis helyiséget.
Minseok ködös tekintettel meredt maga elé, kiszáradt, dús ajkai óvatos mosolyra húzódtak, miközben alvó kedvese békésen pihenő testét figyelte. Ujjait lassan vezette végig párja gyönyörű íveket leíró gerincén, majd őket ajkaihoz érintve ízlelte meg a szerelmük hevében formálódott izzadságcseppeket. Jongdae sportos testalkata meglepően törékenynek tűnt ezekben a percekben, miközben békésen pihent a puha ágyon.
Minseok a párnája alá nyúlt, s előhúzta az ott lapuló, fekete könyvecskét, majd belelapozva jegyezte fel újabb mélykéken sötétlő sorait. Időnként abbahagyta az írást, s csak mereven figyelte a mellette pihenő fiú egyenletes légzését. Tekintete ugyanolyan elvarázsolt s vágyakozó volt, mint mikor a könyvespolcok között nézelődött, mégis látszott szemében valami megmagyarázhatatlan.

A lapjait teleírom.

Minseok megfogta kedvese kezét, s elvette tőle a benne lapuló átkos készüléket.
- Muszáj egész este ezt a szart nyomkodni? - tette le a konyhapult egy félreeső részére a telefont.
- Nem is nyomkodtam egész este - mosolyodott el a fiatalabb, s közelebb lépett a vacsorát kevergető fiúhoz. - Csak megnéztem, hogy ki írt Facebookon - duruzsolt bele kedvese fülébe, miközben teste teljesen az előtte állóhoz simult. - Mit is kérdeztél? - Jongdae megpróbálta felvenni a korábban miatta félbemaradt beszélgetés fonalát.
- Azt kérdeztem, hogy melyik nap megyünk anyukádhoz? - mérgelődött Minseok, miközben a serpenyőben aranyló hagymakockákat kevergette szorgosan.
- Anyuhoz? Huh, nem tudom, mikor érek majd rá. Erről még beszéljünk, majd ha jobban látom a hetemet. - Jongdae újra kezébe vette a megrezzenő készüléket, s pillanatok alatt ismét elmerült benne. Időközben bekapta az utolsó darabka kekszet is, melynek egyetlen morzsája egy pillanatra elidőzött ajkai vékony vonalán, ám rögvest továbbgurult onnan, a mélybe vetve magát.
- Jól van. De mihamarabb találd ki, mert már két hónapja halogatod. Jó? - A fiú kérdésére nem érkezett válasz. Minseok csalódottan tekintett hátra válla fölött kedvesére. – Ideadnád a húst? - törte meg a csendet percekkel később újfent. Jongdae arcán huncut mosollyal nyomkodta tovább telefonját, játszi könnyedséggel engedve el füle mellett párja szavait.
- Hogy mi? Jah, én is szeretlek - emelte tekintetét a rá felpillantó Minseokra, majd kifelé indult. - Ugye nem bánod, ha addig tévézek kicsit - s a választ meg sem várva hagyta el a tündöklő rendben tartott kis konyhát. Az idősebb fiú nagyot sóhajtva lépett oda a vékony csíkokra szeletelt csirkehúsért, majd azt a sercegő serpenyőbe kaparta.
Az előszobai kis komódra egy újabb apró sárga rózsaszirom hullt.

Vérrel, verítékkel, valahogy még kibírom.

- Sajnálom, Minseok, de én ezt nem tudom tovább csinálni. Szeretlek, tényleg… - hebegett Jongdae – de erre képtelen vagyok.
- Junmyeon miatt van az egész, ugye? – komorodott el az idősebb tekintete. Nem volt hajlandó elfogadni a fiú szavait, hogy az ő viselkedése a valódi ok. Minden józanságra sarkalló kérést elengedett füle mellett, s csak egyre inkább elmerült önnön kínjaiban.
- Mi? Nem, nem Jun miatt. Tudod, hogy ő csak a barátom… De nem normális, ahogy viselkedsz… - csuklott el a fiú hangja.
- Azt mondod, nem vagyok normális? – sziszegte ajkai közül.
- Nem, nem ezt mondtam. Hanem, hogy nem normális, ahogy viselkedsz, hogy követsz a munkahelyemre, hogy átnézed a telefonomat, az istenért, még a ruháimat is végigszaglászod. Ezt én nem akarom tovább folytatni, Minseok – gördült végig egy keserű könnycsepp a fiatalabbik arcán.
- Ne beszélj félre, Dae, te hozzám tartozol… Nem hagyhatsz el engem – lépett közelebb az idősebb. Könnyfátyol mögött megbúvó tekintete azt sugallta, nem adja fel ilyen könnyen.
- Ne csináld ezt, kérlek – ellenkezett Jongdae az idősebb közeledésére. Egyre hevesebben hárította annak csókjait, míg elkeseredésében nagyot lökött rajta, mire a fiú a falnak esett. A fiatalabb megütközve meredt arra az emberre, ki nem is olyan rég még az életet jelentette számára.
Lassan visszatért lábába az erő, s keservesen szakította el tekintetét Minseok kínban égő pillantásaitól, melyek szavak nélkül könyörögtek hozzá. De ő csak vett egy nagy levegőt, és elszaladt, maga után végleg becsapva a lakás ajtaját, melynek heve még a falakat is megrázta. A rózsa utolsó aranyszirma is lehullott, összefüggő bársonyterítőt alakítva ki maga alatt.

De aztán elmegyek innen messze, hogy többé ne is láss.
Lopjon könyvet, írja a könnyeivel tele valaki más.

Hónapokkal ezelőtt a kis lakást még a felhőtlen boldogság és könnyed szerelem aromái járták át, de mára a helyiség levegőjét az önmarcangolás és féltékenység mérgei szennyezték be.
Az egész lakás lepusztult, a mosatlan edények halomban sorakoztak a konyhában, melyek fölött legyek járták véget nem érő táncukat. A fürdőszobában régen büszkén tetszelgő tükör már csak darabokra hullt, torz önképét mutatta az előtte megállónak, s fényes felületét sötétlő, vörös cseppek mocskolták.
Az íróasztalon pihenő, ódon olajlámpa lángja ritmustalan táncot járva vonta titokzatos fényébe a kis helyiséget, melynek komor fellege szinte a fiú vállaira telepedett. Nem az első tintakönnyekbe fúló éjszaka volt ez Minseok életében, de ez volt mind közül a legkegyetlenebb.
Vállait óvatosan ringatta előre-hátra, a szoba kriptacsendjét csak a tapétafoszlányokkal csúfított falon pihenő óra kattogása törte meg, ütemesen kísérve az ifjú mozdulatait. Tintától pecsétes ujjai között egy apró, fekete könyvet szorongatott.

Lopok neked egy könyvet. A lapjait teleírom.

A fiú körül a földön tucatnyi képkeret pihent, melyekből Jongdae tekintett vissza rá, s mellette hajdani, boldog önmaga. Minden fotó megannyi emlékképet vonszolt magával, melyek ezen a késői órán egyre csak kísértették őt.
Minseok remegő kézzel nyúlt az egyik betört üvegű keretért, melyben egy hatalmas könyvtár egy apró részletét mutató fotó lapult. A képen Jongdae-vel egy cseresznyeszínűre lakkozott keményfa asztalon ültek törökülésben, s a kamera felé vigyorogtak.
A fiú egy pillanatra abbahagyta a ringatózást, elmélázva figyelte a képet, mely kettejük közös helyén készült. Itt találkoztak először... A fotón Minseok borostyánszín tekintete szinte ragyogott a lelkében felgyülemlett boldogságtól, orra furcsa kis grimaszba torzult hatalmas, szabálytalan mosolyától. Ám Jongdae vidám szemeiből hiányzott a mélység, inkább tűnt izgatottnak és lelkesnek, mint egy kutyakölyök, semmint olyannak, aki nyugodtan merül el a szerelem végtelen tengerében.

A képeket kitépem, rajta lesznek a síron.

Jongdae félve lépett be a régen rózsaillatba burkolózó kis lakás ajtaján, hol szeretett otthonuk pusztulásba taszított képe fogadta. A szőnyeg grafitszürke textilje vértől mocskosan terült elé, s rajta milliónyi kristályként csillámlottak az összetört üveg szilánkjai. Jongdae hetek óta nem hallott Minseokról, azóta, hogy utoljára összefutott vele a boltban. Már akkor is sejtette, hogy nincs minden rendben vele, hisz a máskor mániákusan tiszta s rendezett külsejű fiú koszos melegítőben és papucsban tologatta bevásárlókocsiját.
Jongdae szívét vigasztalhatatlan bánat kínozta, hogy így kellett látnia őt. Nagyon is hiányzott neki Minseok társasága, de egyre inkább azt érezte, hogy nem hozhatják már helyre a dolgokat. Tétova lépésekkel haladt beljebb, szemével kutatva a rég nem látott arcot.
A sötétben lassan egy ismerős sziluett rajzolódott ki, mely árnyképként adta vissza Minseok alacsony, ám kissé zömök termetét. A fiú az ebédlőasztal előtt állt, s a szirmait vesztett, elszáradt rózsatövet locsolgatta. Ő nem látta, hogy a növény már halott, szemében reményteli, bimbózó virág volt most is, ami gondos ápolásra szorult. Egyre csak öntözte a reménytelen kórót; a víz a cserépből már az asztalra folyt.
Jongdae elképedve figyelte a másik mozdulatait, maga sem hitte, hogy barátja idáig jutott.
- Szia - törte meg a csendet. A másik csak ekkor szakadt ki révületéből, letette a kis kannát, majd lassan szerelme felé fordult.
- Szia - éledt fel szemében újra a rajongás lángja. - Hát visszajöttél? Tudtam, hogy így lesz - lépett közelebb társához bizakodva. Kezeit felé nyújtotta, hogy újra megérinthesse őt, de Jongdae elhúzódott simogatása elől. A fiú csontos karja a levegőbe dermedve maradt, s ő értetlenül figyelte kedvese reakcióit.
- Csak azért jöttem, hogy megnézzem, hogy vagy - köszörülte meg torkát a fiatalabb. - Elég rosszul festesz, Minseok. - Megütközve figyelte a sokat fogyott ifjú beteges kinézetét, de leginkább a szemeiben felvillanó érzésektől rémült meg. Nem volt önmaga, mintha őrület ködén át tekintett volna a világra.
- Hát nem azért jöttél, mert újra akarod kezdeni? - lépett előre a fiú értetlenül. - Nem azért vagy itt, mert még mindig szeretsz? - közeledett egyre, maga után véres nyomokat hagyva üvegszilánkokkal sebzett lábaival.
Jongdae megrémült közeledésétől, s egyre csak hátrált, míg a fal rideg felületéhez nem ütődött. Nem mert válaszolni, csak fejét csóválta.
- De hiszen én szeretlek téged! Még mindig... Örökké... - simított végig arcán vágyakozva.
- Tudom... És én is szeretlek, de... de már nem úgy - húzódott el Jongdae a fiú érintésétől. Pontosan tudta, hogy nélküle már semmi sem a régi, hiányzott barátja, de tartott beteges féltékenységétől, mely a hónapok során egyre jobban eluralkodott rajta. Tudta, hogy nem fogadná el a helyzetet. - Minseok, ezt abba kell hagynod! - emelte fel hangját, s ettől a másik kicsit magához tért.
A ifjú tekintete egy pillanatra kitisztult, s mosolytól ragyogó arccal nézett szerelmére egy végtelennek tűnő pillanatig. Rövid időre minden a régi volt, csak ők ketten léteztek, s szerelmük kísértete ismét valósnak tűnt, ám nem sokkal később tekintete újra ködbe veszett. Még egy vörösen izzó lépést tett előre.
- Ne gyere közelebb! - tolta el magától a fiatalabb.
- Gyere vissza hozzám... - suttogta a fiú, s kezeiért nyúlt, de kedvese arcán rémületbe vegyül undor jelent meg.
- Soha! - hangzott a kegyetlenül végérvényes kijelentés. Minseok arcát döbbenet jeges fuvallata járta át.
- Miért? - rivallt rá szerelmére indulatosan.
- Mert szeretem őt... - lábadtak könnybe a fiatalabb mélybarna szemei. A fiú percekig csak hitetlenkedve bámult maga elé, tekintetében üresség csillant.

Lehajolt, majd felegyenesedett. Érdes tenyeréből vékony sugárba serkent elő a vér, olyan erősen zárult tenyere egy nagyobb darab üvegcserépre. Jongdae-nek épp csak annyi ideje volt, hogy lepillantson a kezére, de mire megpróbált volna ellépni, már érezte a húsába hatoló üveg durvaságát, s a ruháját átnedvesítő vér melegét, mely vöröslő folttal díszítette egyszínű, fakósárga pólóját.

Amit kettőnknek ások. Úgy, hogy ne lássák mások.
Amikor szemedbe nézek, szúrok, aztán magammal végzek.

Jongdae erősen vérzett, szinte azonnal elveszítette egyensúlyát, s szédelegve zuhant a földre. Próbált telefonja után kutatni, de Minseok elvette tőle a gyűlölt készüléket, s a földhöz vágta azt. Végre újra karjaiban tarthatta szerelmét, s most csak ezzel törődött. Nem is hallotta meg az imádott fiú fájdalmas nyögéseit, s nem vette észre kínban fogant könnyeit sem, melyek arcát simogatták.
Az élénk vér vörös tengerré duzzadva borította be a puha szőnyeget, ám hozzá rövidesen egy újabb folyam is csatlakozott. Minseok karján hosszanti vágás éktelenkedett...
- Én nem haragszom rád - suttogta szerelme ajkaira a tébolyult fiú. - Ne félj, kicsim, most már mindig együtt leszünk. - A két fiatal vére ütemesen tört felszínre, s percekkel később Jongdae tekintete az örökkévalóságba veszett.
Az idősebb lassan simított végig szerelme ajkain, s hosszan csókolta, hisz annyi kínkeserves éj után végre újra megtehette. A vérfolyam lassan terült szerte, míg el nem érte a földön heverő kis fekete könyvet, melynek megfakult lapjai itatósként szívták magukba a vörös tintát...

Lopok neked egy könyvet.
A lapjait teleírom.
A festék, ha megszáradt a kifakult papíron,
akkor elmegyek innen végleg.
Magammal viszlek téged.
Oda, ahol többé soha senki el nem érhet.





~ Xiumaru
(Budapest, 2016.)





15 megjegyzés:

  1. Szia :3

    Bár tisztában voltam vele, hogy szomorú lesz a dalszöveg alapján, de én mégis a legutolsó pillanatig reménykedtem, hogy valahogy csavarsz a történéseken és végül happy end lesz - hiú ábránd volt, tudom. :(

    Engem teljesen kikészített Minseok "átalakulása". Mármint olyan szempontból, hogy teljesen el tudtam képzelni őt így, szinte láttam magam előtt a tekintetét, mikor rádöbbent, hogy Jongdae mégsem azért jött vissza, hogy újra együtt legyenek. Minseok amúgyis azon kevés idolok közé tartozik, akikről egyszerűen nem tudom megérteni, hogy miért írnak olyan történeteket, amiben szemét/kegyetlen/erőszakos/stb. - mivel olyan imádnivaló ember -, így még jobban megviselt, hogy pont őt választottad erre a szerepre. Persze, ettől függetlenül is teljesen el tudtam őt így képzelni az érzékletes fogalmazásodnak köszönhetően. :3

    Nyilvánvalóan a kis fekete könyvnek volt talán a legfontosabb szerepe a történetben, nekem mégis sokkal szívszaggatóbb volt a rózsa elpusztulása. Ráadásul ahogy a hervadt virágot öntözgette Minseok... Na, abba teljesen belesajdult a szívem. ><

    Mikor a legelső változatot olvastam, kicsit (na jó, nem annyira kicsit) bekönnyeztem, de így, hogy végül tényleg közrejátszott Junmyeon is a dologban, még szomorúbb lett szerintem, mert mégis megalapozott volt Minseok gyanakvása, ami miatt később ilyen mániákus lett. Az ember ilyenkor automatikusan utálja azt a "másikat", aki miatt nem lehet együtt egy kedvenc párosa, szóval "köszönöm", hogy néhány órára/napra - amíg ezt ki nem heverem - unszimpatikusabbá tetted őt nekem. :'D Talán az segít, hogy tudom, hogy ha ő nem lett volna, akkor sem lesz happy end. :D

    Huh, hát remélem, mindent leírtam, amit szerettem volna. :3

    Mindig olyan furcsa egy szomorú történethez azt írni, hogy "köszönöm, hogy olvashattam", mert ilyenkor lényegében azt köszönöm meg, hogy szétszadizta az író a lelkem, de ettől függetlenül hálás vagyok, hogy ilyen XiuChent alkottál, hiszen még nem olvastam hadonlót. :D (Plusz általad hallgattam meg életem legelső Tankcsapda számát is. XD)

    És most beülök egy sarokba és tovább várom a következő fluffodat - Az ajándékról már nem is beszélve. :3

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Jaj, a te érzékeny lelked :) a dalszövegtől elég nehéz lett volna eltérni azt hiszem. Bizony a kis rózsa valóban nagy szerephez jutott, és szinte el tudom képzelni, hogy bekönnyeztél xd
    Remélem már megbocsájtottál Junmyeonnak és Minseoknak is, hogy elvette a kedvedet.
    Nagyon szívesen máskoris. Xpppppp

    Puszi
    Xiumaru:)

    VálaszTörlés
  3. És köszönöm szépen, hogy elolvastad és a hosszú kommentet :)

    VálaszTörlés
  4. Szia! :-)
    Elolvastam még egyszer, és még mindig nagyon tetszik, ahogyan felhasználtad a sorokat, hozzájuk kötve a kis fekete könyvet, a régiségboltot és az apró kis képeket a fiúk életéből, gondolataiból. Sikerült hűen átadnod ezt a pusztulásba, őrületbe fordult aurát és a gyilkosság, öngyilkosság borzalmát is; még mindig futkos a hátamon a hideg az utolsó képkockáidtól. :-)
    A kapcsolatot szimbolizáló rózsatő halála is nagyon tetszett, találó gondolat volt.
    Igazából az utolsó párbeszédnél kicsit még mindig hiányérzetem van, mert az azonnali ölés helyett valószerűbbnek érezném Minseok legelső reakciójaként a megbotránkozást, megütközést arra a kijelentésre, hogy Jongdae már nem őt szereti. Mondjuk az sem volt nekem tiszta, hogy Jongdae csak hazugságból említette-e Junmyeont, hátha a másikat ezzel eltántorítja attól a szándékától, hogy újra akarja kezdeni. Azt írtad, úgy lépett be a lepusztult lakásba, hogy hiányzott neki Minseok, és aggódott érte; valójában a szembesülése a másik tébolyult viselkedésével volt az, ami végképp eltántorította attól, hogy megmenthetőként tekintsen a kapcsolatukra.
    Nagyon szépen megfogalmazott, átélhető novellát írtál most is - még ha ezúttal hátborzongató is volt a téma -, és songfictionként is dicséretre méltót alkottál.
    Köszönöm, hogy olvashattam. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia

      Az értetlenséget próbáltam megjelenítei, bár lehet nem nyomatékosítottam eléggé a dolgot "A fiú percekig csak hitetlenkedve bámult maga elé, tekintetében üresség csillant." ezzel a mondattal.
      Az eredeti történetben ugye az volt, de végül átírásra került, mert nagyobb sokknak éreztem, ha azt vágja a szemébe, hogy mást szeret, de ettől még az, hogy hiányzik neki helytálló, csak barátként hiányolja, de nem gondolja, hogy Minseok az élete része maradhat, hisz a fiú nem lenne képes elfoadni, hogy neki új szerelme van.
      Köszönöm szépen a kedves szavakat, és persze, hogy időt szakítottál, hogy elolvasd, és írj. És nem utolsó sorban köszönöm szépen a javításokat! :)

      Xiumaru

      Törlés
  5. Sziaa.~

    Mar sokszor elolvastam, megsem volt idom irni. Meg hat. Be kell vallanom, hogy nekem az eredeti verzio sokkal jobban tetszett. Hiaba tunt valoszerutlennek... Vagyis... Epp ez az, szerintem nem volt az. Minseok megorult ido kozben, ami miatt alapbol nem volt kiszamithato. Igy az is eleg ok lett volna arra, hogy megtamadja azt, akit szeret. Mellette ott volt az is, hogy a feltekenyseg is az agyaban motoszkalt, hiaba magyarazta meg Jongdae a helyzetet. Szerintem azzal, hogy ugy vallotta, szereti Junmyeont, nem volt annyira hiteles, mint eredetileg. Ertem en, hogy igy talan tobb oka volt ra, de azert egy orult ember kepzelgeseit a valos, alatamasztott tenyek nem muljak felul. Ugy is annak hisz, amit az o agya szult, es nem is figyel a masik szavara. Ezt leszamitva meg mindig magaval ragado lett a tortenet. Egyszerre szep es torz az egesz.
    Igazabol nem tudnek tobbet rola mondani, mint az elottem szolok, igy arra nem is ternek ki. Nagyon orulok, hogy ezzel a parossal irtad meg a tortenetet!:) Vegre valami uj, es nem fluff. Eszmeletlen jo volt ilyen mufajban olvasni veluk.
    Ezt a reszt viszont muszaj kiemelnem:
    "A lemenő nap narancsos fénye melegen világította meg a némaságba burkolózó helyiséget. A bejárattal szemben kis, faragott lábain büszkén álldogáló fiókos komód pihent. Tetején egy azúrszín cserép magasodott, s benne napsárga rózsák bontogatták hamvas szirmaikat. A néhány éve vásárolt rózsatő lassan terebélyesedett ekkorára. Minden évben újabb apró bimbókat hozva mostanra fejedelmi pompában ragyogó növénnyé cseperedett, melynek illata szelíden lengte be az egész lakást."
    Tudom, hogy nem mindenkinek kedvence az efajta leiras, de en csodalom az olyan embereket, akik kepesek leirni egyszerre azt, hogy hogyan nez ki a hely, milyen illat uralkodik ott. Az emberben ez erzeseket valt ki, amit szerintem egy ironak nem csak erzelmek leirasaval kell tudnia elerni.
    Sajnalom, hogy ennyire keson vettem ra magam, hogy irjak neked. Koszonom, hogy olvashattam!

    Sumire

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Minseok valóban túlzásba vitte Jongdae iránti érzéseit, de nem akartam annyira őrültnek, mint amilyen az első verzióban volt. A másodikban alaposabb oka volt azt érezni, amit én motivációnak szántam. Én nem akartam, hogy indulatból öljön, és úgy éreztem az a véglegesség, ami az utolsó csepp volt, abból a verzióból nem érződött, HOgy a reményt teljesen elveszítette, miven szerelme mást szeret, így magával vitte őt, hogy ne lehessen másé már. Sokat tárgyaltunk erről a többiekkel is, és én továbbra is úgy érzem, hogy az én általam megálmodott motiváció ebből a verzióból érződik a legjobban. Ez egy tudatos döntés volt, felfogta a helyzetét és magával vitte... Nem akartam h csupán őrületnek tűnjön. Köszönöm a kedves szavakat! Örülök, hogy elolvastad és írtál!

      Xiumaru

      Törlés
  6. Szia!

    Sikeresen könnyeket csaltál megint a szemembe. Nem igazán tudom, mit írhatnék neked, annyi érzés kavarog bennem, s nincs szó, amely leírná, hogy mennyire tetszett. Bár felfigyeltem az elején a figyelmeztetésre, mégsem pont erre számítottam. Kicsit én is neheztelek, amiért Minseokra ilyen szerepet osztottál (hiszen olyan kis imádnivaló a Drága). Alapjáraton nem szeretem az ilyen történeteket, melyekben gyilkosság és erőszak van, de valahogy a te történeteidben, még ez sem zavar. Nagyon tetszett a történet vezetése, ahogyan nem csak a szereplő, hanem a környezet kinézete is megváltozik, lezüllik. Külön tetszett, ahogyan a rózsa is lassan elhalt, ahogyan a fiúk szerelme tönkre ment. Egyik részről mindkét fiút sajnáltam, másik részről, mindkettőjükre haragudtam. Hiszen Minseok beleőrült szerelme elvesztésébe, ám mégsem ez lett volna a megoldás… Jongdae pedig… Hiába szereti Minseokot, mégis fél a másik örökös és egyre betegesebb féltékenykedésétől.
    Mindent összevetve nagyon tetszett! Köszönöm, hogy olvashattam.
    (És így a történetet olvasva, rájöttem, hogy mi az egymilliárd-kétszázhuszonnyolcezer-ötszázhuszonkilencedik dolog, amit gyakorolnom kell. )

    Minxia.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Most, hogy rendet rakok épp a házam táján látom csak, hogy én erre nem válaszoltam. Ne haragudj, nem tudom, hogy feledkezhettem meg róla:(
      Xiumin imádnivaló, de van egy videó, ami amúgy jóval a történet születése után készült, amiben nagyon jól átjön, hogy ha akar, azért tud ő psziho is lenni. :) Kedvenc párosom, így nem is tudnám tagadni, hogy ez az egyik kedvencem a saját történeteim közül, s most döbbenek csak rá, hogy annak ellenére, hogy ők a favoritjaim mindkét velük íródott történetem maga a letargia. :D Azt hiszem, ideje lesz ezen változtatni.:) Köszönöm szépen a kedves szavakat és, hogy írtál nekem!!!

      Xiumaru^^

      Törlés
  7. Szia^^
    Több okból is hálás vagyok, amiért létrejött ez az írói műhely. Most éppen azért örülök neki, mert e nélkül, lehet, hogy soha nem futottam volna bele ebbe a történetbe:-) Bár így reggel lesokkolt egy kicsit, de ettől függetlenül megpróbálok összehozni egy értelmes véleménynyilvánítást:D A végébe teljesen beleborzongtam, ami még azóta sem múlt el:O Nagyon… hát nem találok rá megfelelő szót, hogy milyen lett a vége, de a lelkembe vájt, az biztos!
    Általában nagyobb benyomást tesz rám egy drámai hangvételű sztori, mint a cukiskodás, pedig azokat is szeretem. Az ilyen „thrilleres” művek meg különösképpen bejönnek, főleg, hogy ezekből nem igazán szoktam elég jókat olvasni.
    Nagyon szépen és érzékletesen írod le a helyiséget, a szavaidnak köszönhetően teljesen magam elé tudtam képzelni a lakást, sőt, még a rózsa illatát is. Szörnyen irigykedek a gyönyörűen megfogalmazott metafórákra, mindig is szerettem volna ilyen választékosan írni. Ha nem baj, nem sorolok fel példákat, mert túl sok lenne belőlük, de tényleg úgy gondolom, hogy irigylésre méltóak a mondataid:-)
    E mellett szépen van megformázva a mű. Töredelmesen bevallom, én bekezdések nélkül írtam korábban, de amikor kb. egy hónapja megláttam az oldaladat, átálltam én is erre az ábrázolásra.
    Egyetlen kritikaként a kötőjeleket tudnám felhozni. Százból egy írónál látom, hogy gondolatjelet használ, ami a helyes. Sokkal szebben mutat ahhoz a rövidke kötőjelhez képest, meg hát a valódi, nagy írók is azt alkalmazzák:-) Bocsánat, nem akartalak kioktatni, csak muszáj volt valami kritikát is megfogalmaznom a sok jó mellettXD
    A rózsa motívuma elképesztő lett! Az elején még teljes fényében pompázott, aztán fokozatosan vesztette el a szirmait, míg végül nem maradt más egy virágtalan tőnél. Remekül szimbolizálta az egyre inkább kihunyó szerelmet… És amikor Minseok szüntelenül folytatta a lelkes öntözést, mert ő továbbra is szépnek látta, az azért lehetett, mert ő nem volt képes elfogadni a szerelmük elmúlását. Sőt, még a rózsa és Minseok között is tudnék párhuzamot vonni, mert eleinte normális volt, aztán fokozatosan fordult ki önmagából, amíg olyan üres nem lett, mint a hajtások nélküli növény… Zseniális!
    Az, hogy Minseok ilyen őrült karaktert kapott, kicsit életidegen nekem, mert nem tudom elképzelni a drágát ilyennek:D De az a történet a jó, amikor tulajdonképpen teljesen mindegy, hogy kik a főszereplői, mert ha a mondanivalója magával ragad, akár két teljesen ismeretlen emberről is lehet szó. És ez a történet ilyen volt! Felőlem Kiss Pistáról meg Nagy Béláról is szólhatott volna, akkor is lenyűgözött volna*.* Az sokkal rosszabb, amikor elkezdek valamit olvasni azért, mert a kedvenc párosom a főszereplője, de maga az írás meg nem tetszik…
    Ja, és nem ismerem ezt a dalt, de most kedvem támadt meghallgatni, úgyhogy megyek is!
    Nos, nem tartom magamat valami nagy vélemény alkotónak, de remélem, a lényeg átjött a soraimból. Köszönöm, hogy megírtad, és hogy olvashattam! Ilyenkor mindig egész nap az adott történet hatása alatt vagyok. Szerintem nem ez volt az első és egyben utolsó alkalom, hogy elolvastam^^
    Csak így tovább az írás terén!
    Szandi<3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Először is köszönöm szépen, hogy írtál nekem, természetesen igyekszem mihamarabb megjelenni nálad én is. Örömmel olvastam, hogy tetszettek a helyszín leírásaim, ami azt illeti sokkal szívesebben írom le a helyeket, a tájat, egy bútort vagy bármit, mint egy ember kinézetét, ez sajnos meg is látszik a történeteimen.
      Egyet kell értenem veled a kötőjelek ügyében, olyannyira, hogy foggalmam sincs, mikor melyiket haasználják, és hogy ezeket hogyan lehet előcsalni a billentyűzetből, így ha ebben tudnál nekem segíteni, azt nagyon-nagyon megköszönném!!!!!:)
      A szimbolika és a metaforák világa mostanság elég gyakran átszövi az írásaimat, mert szeretem őket megalkotni, éppen ezért nagyon örülök, hogy ezek is elnyerték a tetszésedet.
      Hallgasd meg mindenképp, mert bár elég beteg dal, de nagyon erőteljes és energikus.
      Ami azt illeti, az alsó kép, illetve az az egész fotózás, és egy youtube videó adta meg az ihletet Minseok elborult karakteréhez, azok után, számomra már nem volt annyira idegen tőle ez a jellem. :D Ahogy a kép is mutatja. :D
      Nagyon köszönöm, hogy írtál! Remélem máskor is visszatérsz majd esetleg! Örömmel fogadnám a meglátásaidat!

      Xiumaru

      Törlés
    2. Igazából mindenhol gondolatjelet kéne használni. A párbeszéd elején is, meg utána is. Pl.:
      – Jól vagyok – mondta a lány.
      Nálam úgy szokott lenni, hogy a sor elején lévő, kötőjel marad, de utána automatikusan átvált gondolatjelre. Megpróbálom érthetően leírni, hogy a sor elején lévőt hogy lehet gondolatjellé változtatni, mert nem nehéz, csak leírás alapján lehet, hogy bonyolultnak fog tűnni:-)
      Először is, azt, ami automatikusan gondolatjellé változott, másolásra jelölöd.
      Amikor végzel a művel, kijelölöd az egész történetet, és megnyomod a control + h billentyűket egyszerre, így bejön a keresés és csere lap. A „keresett szöveghez” beírod a sima kötőjelet, a „csere erre” rublikába pedig beilleszted a korábban másolt gondolatjelet. Majd rákattansz „az összes cseréje" gombra, utána még le kell igenezni, meg okézni, és a végén a szövegben lévő összes kötőjel gondolatjelre fog változni.
      Lehet, hogy macerásnak tűnik, ezért nem foglalkoznak vele sokan, de maga a folyamat tényleg nem hosszú, csak a magyarázata:-) Próbáld ki, és ha nem megy, akkor megpróbálom még érthetőbben elmagyarázni:D

      Törlés
    3. Szerintem megértettem a folyamatot, hogy kivitelezni is tudom-e majd, azt majd meglátjuk, ha nem megy még sikítok. :DD
      Nagyon köszönöm, hogy leírtad!!

      Törlés
  8. Okeeeee. Idaig is eljutok LASSAN.
    Kellett ez a par ora, hogy leulepedjen, mert ez nem egy konnyed tema, ahogy semmi sem, ami szakitashoz es egyedullethez kapcsolodik.
    Kezdem a jo dolgokkal: A blog maga fenomenalis. :D Nagyon tetszik az elrendezese, es tetszik, hogy mindennek megvan a helye, ezt en nagyon szeretem. :)
    A helyesiras kifogastalan, szinten. Talan volt ket elgepeles vagy pici hiba kozte, de oszinten meg nem mondom, mert delelott olvastam telefonrol, es nincs az az isten, hogy most visszaolvassak, es osszekuszaljam az egyolvasasos gondolataimat. :D
    Es akkor jojjenek a szereplok. Szepen kibontottad oket, bar Jongdae-rol lenyegesen kevesebbet tudunk, azt sem tudjuk, ki az a Junmyeon, de valahogy jo ez a titokzatossag, ugyanis Minseok is LATSZOLAG ennyit tudott.
    Minseoknal nagyon szep ivet ir le a karakterpusztulas, BAAAAR..... na ezt mindjart kifejtem

    A cselekmeny par sebbol verzik. A konyvnek tobbet kellett volna szerepelnie, en nagyon szivesen olvastam volna Minseok nehany sorat a dalszoveg reszletei helyett, sokkal hitelesebben adta volna at azt az oruletet, ami viszont csak a vegen kap igazan szerepet.... es ez volt vele a legnagyobb bajom.
    Meg persze az, hogy nem lattuk igazan, miert is szakitott vele Jongdae, nem lattam magam elott, ahogy Minseok reszketo kezzel olvasgat bele a vidam, flortolo beszelgetesekbe, ahogy koveti, ahogy lassan ebbe orul bele.

    Szoval maga ez a folyamat az, ami hianyzik, ami kicserelte Minseokot, ami tonkretette ot.

    Ezt a velemenyt most itt befejezem (ennyi volt a szunetem xD), es este meg egyszer elolvasom, hogy hatha eszembe jut meg valami ezzel kapcsolatban, de egyelore ezek estek le elso olvasasra, amik hianycikkek, vagy eppen kimagasloan jok voltak. :D meg annyi, hogy a kornyezetet leiro reszeid kiralyak, mindent el tudtam kepzelni, baaaaaar en szeretem, ha nincs minden a szamba adva. De ez csak preferencia kerdese. :D

    Lehet, vosszajovok meg!

    Adel :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Hogy sorban haladjak, először is örülök neki, hogy tetszik a blog kinézete, sokat dolgoztam rajta. :D
      A helyesírás csupán a bétáknak köszönhetően kifogástalan, azonban utólag pár helyen bele-beleírtam, amikbe ezek szerint elgépeléseket is sikerült rejtenem, csak gratulálhatok magamnak.:D Köszönöm szépen, hogy felhívtad rájuk a figyelmemet, mindenképpen meg fogom keresni őket, és javítom.
      Hát igen a karakterek, ennél a történetnél ezen a téren még kezdőbb voltam, mint most. Teljesen igazad van, hogy Jongdae karakterét alaposabban is ki lehetett volna fejteni, ám Junmyeon szándékosan nem lett bemutatva. Azt szerettem volna sugallni, hogy akárki lehetett volna ott helyette.
      És a történet. Hát igen a könyv, ebben egyet tudok érteni, bármennyire is igyekeztem időnként bevonni az eseményekbe, kaphatott volna sokkal nagyobb hangsúlyt is, utólag már én is így látom.
      A dalszöveg természetesen nem véletlenül szerepelt, itt az elsődleges cél egy songfic megalkotása volt, ugyanis mindig nagyon tetszett ez a műfaj, ám még csak gyakorlás szinten tudom űzni. :D Valószínűleg ebből fakadtak a problémák, ugyanis a sorok, amelyek Minseok gondolatait váltották ki, lehet, hogy így nehezen követhetővé tették a lélektani folyamatot. A féltékenykedés részletei is végül ezért nem kerültek bele a történetbe, ugyanis a történet ívét a dalszöveg adta, amibe ezeket a jeleneteket nem igazán tudtam beleerőltetni, így kimaradtak. Valószínűleg a történet javára vált volna, ha előbb van meg a téma, és utána ahhoz egy lélektani dráma, novella műfajt választva mindent aprólékosan megmutattam volna, ám itt onnan indultunk ki, hogy írni akarok egy songficet erre a dalszövegre, ami sajnos nem sikerült tökéletesen. :DD
      Örülök, hogy legalább a helyszín leírásaim tetszettek, még ha egyébként nem is annyira igényled őket.
      Őszintén hálás vagyok, hogy időt szántál rám, és leírtad a meglátásaidat! :)

      Xiumaru

      Törlés

.
.
.
.
.
.
GrafikaCentaura