MENU DIZAJN

Főoldal Novellák Egypercesek Folytatásos Versek Gyakorlatok Facebook Műhely

2017. május 22., hétfő

2. gyakorlat


2. gyakorlat: Irányított írás megadott téma alapján
Megadott téma: Kávéfőzés
Megjegyzés: A húszperces gyakorlatok lényege, hogy az írás és javítás munkálatai nem haladhatják meg összesen a húsz percet. Ezeket a történeteket bétázatlanul, utómunkálatok nélkül őriztem meg, így előre is elnézést kérek a hibákért, de csak így követhető a változás a gyakorlatok kitalálói szerint. :)


Cím: A kávé
Szereplők: Kihyun, Changkyun (I.M)
Érintett banda: Monsta X
Műfaj: slice of life, egyperces
Korhatár: -




A konyhát átjárta az ital keserű fellege, miközben cseppenként hulló ébeneső formájában csorgott végig az élénkzöldre mázolt kerámia fényes felületén. A bögre aljában már apró koffeinnel mérgezett gleccsertó ült meg, mely gőzölögve ontotta magából az erős párát, mely magával rángatta az ébrenlét reményét. Changkyun mélyen szívta be a vastag gőzt, szívverése csupán a kávé táncoló aromáitól is felgyorsulni látszott.
Kihyun egy ezüstszín kiskanállal alaposan megkeverte a forró feketét, mitől egyetlen erőteljes örvény indult útnak, melybe lassan krémes tejszínt kezdett csepegtetni. A hófehér csöppek eleinte vékony sávokat festettek az ital felszínére, majd beleolvadtak a sötétségbe, mintha soha nem is léteztek volna.
- Cukrot is kérsz bele? – Changkyun fülének úgy hatott Kihyun rekedtes suttogása, mintha ordítva szólította volna meg. Ijedtében kissé össze is rándult izomláztól szenvedő teste.
- Most igen… Kettőt. – A táncpróbáktól kifáradt fiú elmerengve figyelte szép arcú barátja gondos mozdulatait, ahogy két tökéletesen egyforma kockacukrot pottyantott a bögrébe, majd óvatosan kevergetve állt neki feloldani azokat.
- Mindjárt kész, csak még csinálok a tetejére tejhabot, tudom, úgy szereted – mosolyodott el Kihyun, s a kávégép felé fordulva ügyeskedett, hogy a fiatalabbnak tökéletes frissítőt készítsen. Pillanatok múlva óvatosan lépdelt vissza kezében a vastag tejhabot magán egyensúlyozó méregerős itallal.
Izgatottan koppant a bögre a tölgyfaasztal kemény felületén, ám a fiú arcán halvány csalódottság suhant át, mikor meglátta, megelőzték. A fáradtság már álmot csókolt Changkyun égő szemeire…


~Xiumaru
(Budapest, 2017.)

2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Azt mondtad, csak egy kis ujjgyakorlatot osztottál itt meg, de azt kell mondjam, nagyon jól sikerült tornáztatnod az ujjaidat. :) Annyira hatásosan adtad elő röpke húsz perc alatt, hogy milyen is a kávé, hogy viselkedik, hogy érezzük magunkat már csak azt illatától is, hogy én rögtön rohantam is ki a konyhába, hogy igyak egyet. :D És még hozzátenném, hogy mikor másodszor is elolvastam, akkor is előhoztad bennem ezt a vágyat, szóval nagy taps jár neked. :D
    És ez a kis élethangulat is annyira átérezhető volt, amit lefestettél. Mindenki ismeri az ilyen holtfáradt, valahol mégis meghitt reggeleket, az érzést, hogy agyonnyom az alváshiány és/vagy a fáradtság, de valaki kedvesen gondoskodik rólunk...
    Ahhoz pedig külön gratulálok, ahányféleképpen a kávét jellemezted, anélkül, hogy a már jól ismert objektumhoz hasonló műanyagságokat tettél volna ebbe a szépen megalkotott szövegbe.
    Köszönöm, hogy olvashattam, igazán jólesett. :*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Röstellem, hogy még csak most válaszolok erre a kedves kommentre. Ez is mutatja, hogy "kissé" el vagyok havazva mostanság. Örülök nagyon, hogy tetszett neked ez a kis szösszenet, de a fontosabb, hogy nem tudom neked elégszer megköszönni, hogy minden egyes írásomat elolvasod, sőt nem egyszer javítod és véleményezed is. Nekem ez többe jelent, mintha 40 komment érkezne a történeteim alá. Hálás vagyok neked őszintén! :)
      Megint eltelt egy hónap mióta nem írtam, szóval most már szigorított ejnye-bejnyét adok magamnak. xddd
      Köszönöm, hogy itt voltál!

      Xiumaru^^

      Törlés

.
.
.
.
.
.
GrafikaCentaura